Gå til hovedindhold

Ældreministeren tager imod en udstrakt hånd

Ældreminister Mette Kierkgaard tog imod invitationen fra 6-byerne på sundheds- og ældreområdet og mødtes med politikerne fra 6-by samarbejdet 17. marts.

  • Læs op

Indhold

    ”Regeringen vil tæmme det vildtvoksende offentlige bureaukrati - men vi har brug for kommunernes konkrete hjælp”. Så klar var statsministerens udmelding til de 98 kommuner på KL’s Kommunalpolitiske topmøde i Aalborg 16. og 17. marts 2023.

    I forlængelse af topmødet havde politikerne i 6-by samarbejdet arrangeret et møde for at følge op på de afbureaukratiseringsforslag, som netværket lancerede tre uger tidligere. I den forbindelse var ældreminister Mette Kierkgaard inviteret til mødet.

    Ældreministeren og politikerne fra 6-by samarbejdet havde en lang og konstruktiv samtale. Dels om de udfordringer ældreområdet står overfor med fx flere ældre, stigning i ældre med kroniske og komplekse sygdomsforløb og rekrutteringsudfordringer. Ministeren var meget optaget af et samarbejde med 6-byerne, da hun deler statsministerens holdning om, at regeringen ikke kan komme i mål med løfterne om afbureaukratisering alene. 6-byerne var meget interesseret i at få et klart svar fra ministeren på, hvornår der kommer handling bag ordene og der fx bliver taget stilling til de konkrete forslag til statslig afbureaukratisering, som 6-byerne er kommet med. Ældreministeren kunne ikke love en konkret tidsplan, men understregede at det ligger højt på regeringens prioriteringsliste og at det ikke bliver sidst i regeringsperioden. 

    Sidst opdateret: 18. september 2023